PATER TON 50 JAAR PRIESTER. WAT EEN FIJNE VIERING!

30 juni 2018. Precies 50 jaar eerder werd Ton Smits priester gewijd. Dat hebben we gevierd met een hartverwarmende eucharistie en een zonovergoten receptie in de tuin van de abdij.

In zijn homilie sprak Abt Erik De Sutter zijn waardering uit voor de grote bescheidenheid van pater Ton: "In stilte heeft hij zich een priesterleven lang zeer dienstbaar gemaakt: in de Technische School van Vilvoorde, in zijn pastorale taken bij de scouts van Nieuwenrode, de chiro van Kassei en Koningslo. Pater Ton engageerde zich ook in de parochiegemeenschappen van Beigem, Molenveld, Kassei, Strombeek-Bever, de jongste jaren in de pastorale zone Grimbergen."

"Ton begeleidt gebedsdiensten, beheert bibliotheek en archief en is nauw en met enthousiasme betrokken bij de volkssterrenwacht Mira."

Geniet van onderstaande fotoreportage van een fijne dag.