HET BEGON MET EEN ZONDERLING HEERSCHAP. ZIJN NAAM: NORBERTUS.

De heilige Norbertus werd rond het jaar 1080 geboren als telg uit de machtige Rijnlandse geslacht van de Heren van Gennep. Graaf Heribert, zijn vader, was familie van de keizerlijke familie van het Heilig Roomse Rijk in Duitsland. Aan moeders zijde waren ze verwant met de koninklijke familie van Lotharingen in Frankrijk.

Al snel bleek hij een knappe, populaire en zeer intelligente jongen te zijn. Zijn vele jeugdige vrienden hadden echter nooit kunnen vermoeden dat hun vrolijke en ondeugende metgezel ooit  een groot heilige zou worden!

Na een goed gevuld, waardevol leven, op een woensdag in het octaaf van Pinksteren (de Feest van de uitstorting van de H. Geest), ontsliep Norbertus in Heer, op 6 juni 1134. En dat herdenken de Norbertijnen elk jaar, op 6 juni, met een viering. Zo ook op 6 juni 2018. Hieronder ziet u hoe.