Grimbergen viert 50 jaar priesterschap van Bart Krijnen

pater_bart2-1.jpg

Pater Bart Krijnen vierde in de abdijkerk Sint-Servaasbasiliek dit weekend 50 jaar priesterschap. Dat gebeurde met een vrolijke eucharistieviering waarin pater Bart de hoofdrol vertolkte. 

Al 50 jaar lang spreekt priester Bart het Grimbergse volk toe. En dat met een Nederlandse tongval. Want 56 jaar geleden kwam hij vanuit Nederland terecht in de abdij van Grimbergen. Intussen is hij 79 maar aan stoppen denkt hij nog niet. “Voorlopig nog niet. Ik ga het volhouden zolang de gezondheid het toelaat. Ik heb nu geen verantwoordelijkheden meer. Maar ik blijf de pastoor helpen omdat die 7 parochies heeft.  En dan spring ik met plezier bij voor een doop of een huwelijk”, aldus Bart Krijnen. 

De appreciatie voor Bart is groot. Het Millenium Mannenkoor uit Zeist was speciaal uit Nederland overgekomen om de eucharistieviering mee op te luisteren. 

Zie het interview op Ring TV