"Lied van mijn Land": Oekraïens koor en bandoerista-ensemble te gast in onze abdijkerk

Op zaterdag 18 maart 2023 maart trad in onze abdijkerk het vrouwelijke studentenkoor LYRA op van de universiteit van Lviv o.l.v. Oksana Melnytchuk samen met het bandoerista-ensemble ZORYANISTA, eveneens verbonden aan de universiteit van Lviv o.l.v. Zinovia Cisjak. Ze brachten op een hoog niveau volksmuziek uit hun land. 

In de abdijkerk waren alle plaatsen ingenomen. De opbrengst van het concert gaat naar de actie Pater Karel in Oekraïne die inmiddels 200.000€ opbracht. Het volgende project is de bouw van een grote schuilkelder onder één van de scholen van Tsjernihiv. Zo kunnen leerlingen onderwijs blijven genieten. De bouw van de schuilkelder ofte ondergrondse school vordert snel.

Het concert in de abdijkerk werd bijgewoond door onder anderen de burgemeester van Grimbergen, de Belgische ambassadeur in Oekraïne en een vertegenwoordiger van de Oekraïnse overheid.

Het koor Lyra had ‘Lied van mijn Land’ ingestudeerd en ontroerde ermee.

Hieronder kunt u een selectie foto’s bekijken die een beeld geeft van de avond, met inbegrip van de receptie in de Ostzaal en de rondleiding door de abdijgidsen van zangers en muzikanten uit Oekraïne, een land in oorlog.