VENSTERS EN AMBULANCES VOOR OEKRAÏNE

Dankzij de “Actie Pater Karel voor Oekraïne” van onze confrater Karel Stautemas kunnen in september in de stad Tsjernihiv 2000 leerlingen weer naar school. De scholen kregen erg te lijden onder de bombardementen. Alle ramen sneuvelden. Onderwijs geven was op die manier niet mogelijk. Dankzij de hulp van Oekraïnse vrijwilligers en fondsen van de Actie Pater Karel Oekraïne hebben alle scholen inmiddels nieuwe vensters en kunnen leerlingen in Tsjernihiv, een histortische stad in het noorden van Oekraïne met bijna 300.000n inwoners.

‘Pater Karel voor Oekraïne’ heeft met 10.000 € onder andere de school gesteund waar Oekraïnse oorlogskinderen die momenteel in Merchtem opgevangen worden, school liepen vóór de oorlog begon.

Namens de vrijwilligersorganisatie spraken Olga Ivasenko en haar zoon Sascha Ivasenko ons bedankt en deelden ze hun ervaring van de voorbije 6 maanden met ons. De opvang in België en specifiek in Merchtem doet hen veel deugd. Sascha loopt school in Denderemonde en volgt zoveel mogelijk ook online lessen vanuit Oekraïne. Hoewel ze herel graag bij ons verblijven, is hun streven zo snel mogelijk naar hun thuisland te kunnen terugkeren.

De actie “Pater Karel voor Oekraïne” zal zich voortaan toeleggen op

Wie graag steunt, kan een bijdrage storten op rekeningnummer BE76 4366 2715 7195 met de mededeling “Pater Karel Oekraïne”. De actie werkt louter met vrijwilligers. Elke euro, letterlijk elke euro komt noodlijdenden in Tsjernihiv ten goede.

Bekijk hieronder de videoreportage.