Kerkmuur eerste abdij van Prémontré voor 2021 gerestaureerd

Na jaren moeizaam proberen was er deze maand (januari 2018) een eerste treffen van iedereen die betrokken is bij een eventuele restauratie van de oude muur van de eerste kerk van Prémontré (gemeente van 775 inwoners op een twintigtal kilometer van Laon in het noorden van Frankrijk, in het departement Aisne).

Waren erbij (foto): de burgemeester van Prémontré, de directeur van het psychiatrisch hospitaal en de verantwoordelijke voor de gebouwen van het hospitaal, medewerkers van het Franse Monumenten en Landschappen, mensen van de Cerf (Madame Plouvier), een medewerker van momumentenbeheer van Laon, en twee adviseurs van de abdij van Grimbergen (Luc van Belle en Bert Keppens) en ikzelf. We hebben doelstelling en plannen onderling uitgewisseld. De neuzen staan nu in dezelfde richting.

Nog voor 2021 (het 900-jarige bestaan van de Orde) zal de oude kerkmuur van de eerste abdij van Prémontré gerestaureerd worden. Er komt ook een infobord over Norbertus en de orde. Uiteraard zullen nog vele werfvergaderingen volgen. Vanuit Grimbergen zullen wij deze werken in opdracht van de orde opvolgen.

 

 

DSCN1452.jpg