PATER JOHAN VIERT ZILVEREN PRIESTERJUBILEUM

Prior Johan Goossens vierde op zondag 5 september 2021, als gevolg van corona met een jar vertraging zijn zilveren priesterjubileum. Er was bijzonder veel volk en Abt-Generaal Jos Wouters concelebreerde.

We citeren de tekst die voormalig Minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere naar aanleiding van het jubileum van onze confrator op facebook postte.

“Vandaag zeggen we dank voor het 25-jarig engagement (+ 1 jaar, corona oblige) van een priester die ik vriend mag noemen. Het ontroert me dat de in Vlaanderen schamel geworden kerk, die al heel mijn leven in de hoek zit waar de klappen worden uitgedeeld, en die zichzelf daarenboven zo dikwijls in de voet schiet, er toch in lukt om talentvolle, warme mensen zoals Johan Goossens aan te trekken.

Bij deze prior van de abdij van Grimbergen ervaar ik dat het Evangelie letterlijk een blijde boodschap is. Die blijdschap toont zich niet op een kunstmatige of oppervlakkige manier maar doorleefd en duurzaam. Dat zorgt er als vanzelf voor dat hij ook mensen zo goed in hun verdrietigste dag kan steunen.

In onze tijd, moe van het hebben en het willen, waarin cynisme ons gevoel voor het onzegbare afstompte en waarin ‘gezond verstand’ de barmhartigheid wegduwt, zijn er meer dan ooit priesters van zijn kaliber nodig. Gefeliciteerd, Johan, en nog vele jaren!”