Gust Goossens


Gust Goossens groeide op in de Wouwse Plantage (Nederland) maar zag het levenslicht op 27 juli 1939 in het Belgische Essen. Vanuit het gymnasium  van Gemert kwam hij naar Grimbergen waar hij op 28 augustus 1961 werd ingekleed. Precies twee jaar later, op 28 augustus 1963, deed hij zijn professie en ontving op 11 juli 1967 de priesterwijding uit handen van Mgr. Schoenmaeckers (Hulpbisschop van Mechelen-Brussel). Gust had een hart voor zieken en mensen met een beperking. Zijn inzet voor deze mensen liep als een rode draad doorheen zijn actieve loopbaan. Eerst als moderator van ziekenzorg-cartitas (1967-1969) maar ook in zijn opdrachten als onderpastoor van Grimbergen (1969-1989), pastoor (en deken) van Schepdaal, Dilbeek en later van Wemmel, Hamme en Oppem. Zo stond hij mee aan de wieg van "Eigen Thuis" en de ziekenzorgkernen in Grimbergen.

Ook de jeugd kon hij begeesteren. De KSJ, de Grimbergse pluswerking en jongerentochten naar Taizé maakten hem ook geliefd bij de Grimbergse jeugd.

Omwille van ernstige gezondheidsproblemen moest Gust in 2012 noodgedwongen zijn pastorale activiteiten stopzetten en wordt nu met goede zorgen omringd in het woon-en zorgcentrum H. Hart van Grimbergen, waar hij voorheen verschillende jaren een bezielende en graag geziene aalmoezenier was. 

> Lees ook 
Interview met pater Gust tgv zijn 50-jaar Norbertijn zijn (2011)